• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

Va'aiga i luga o le 'au Fa'asa'o Vaituloto Tele

Na galulue faatasi le Faitulafono o le Itumalo o Niagara Dave Godfrey i le vaiaso talu ai ma le Taitaifono o le Fono Faitulafono o Orleans County Lynne Johnson e tuuina atu i le Great Lakes Dredging Team (GLDT) i luga o le tamai uafu ma le pulega o le vaneina.

autau

 

O le faʻamoemoe o le GLDT o le faʻaleleia lea o le fefaʻasoaaʻi o faʻamatalaga i le va o tagata auai, e aofia ai le US Army Corps of Engineers, e uiga i vaega eseese o le faʻagasologa o le faʻaogaina ma le puleaina o mea.

Na talanoaina faapitoa e le au fai tulafono Godfrey ma Johnson le Lake Ontario Regional Dredging Council ma taumafaiga e vele le 19 uafu i le Vaituloto o Ontario.

O itumalo e ono o loʻo faia ai le fono o loʻo galulue e fefaʻasoaaʻi punaoa ma tau.

“E pei ona tatou iloa, o galuega fa'a-va'a o se fa'auluuluga taua o le tamaoaiga, ma e lata i le $100 miliona o lo'o maua mai i le Vaituloto o Ontario," o le tala lea a le au Faitulafono.

“O le le mafai ona fa’amauina o tatou uafu eli ma tatala o lona uiga e le mafai e va’a ona o’o atu i o tatou nu’u ma e matua’i leaga lava a’afiaga tau tupe.E fa'amoemoe, o isi nu'u o lo'o auai i le GLDT e mafai ona a'oa'oina mai lo tatou poto masani."


Taimi meli: Mati-22-2023
Va'aiga: 19 Va'aiga