• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

Ua tapunia le Uafu o Pakihikura ona o le eliina

O le HEB Construction, o konekarate e fausia le faitotoa fou o le uafu i Ōpōtiki, o le a le o toe mamao ae amata ona tatalaina se alavai i le va o taligalu fou e lua.

tapunia

 

O le uafu o Pakihikura ma le itu i tafatafa o le gutu o le Vaitafe o Waioeka o le a tapunia uma i luga o vaa (sei vagana ai le Coastguard) mai le aso nei, ina ia mafai ona maeʻa ma le saogalemu galuega ma galuega o loʻo faʻaauau.

Fai mai le faatonu o le poloketi, John Galbraith, o loʻo galulue vavalalata le 'au ma le Bay of Plenty Harbourmaster ma le Coastguard e faʻamautinoa le saogalemu o tagata uma i vaiaso a sau.

"Mai le Aso Gafua, 24 Iulai, o le a le maua le avanoa o vaʻa i vai tatala mo ni nai vaiaso aʻo amata e le 'au le faagasologa o le tatalaina lemu o se ala i le va o taligalu," o le tala lea a Galbraith.

E le gata i lea, na faʻaopoopo e Mr Galbraith o le galuega o le a faʻaauau pea ona tatala atoa le tafe o le vaitafe i le va o taligalu ma tapunia lemu le gutu o le vaitafe o loʻo i ai i le faʻaaogaina o le faaputuga oneone tele.

“E tele naua mea e iloa ai po’o afea e mafai ai ona tatala le alavai i le va o taligalu mo tagata uma e fa’aoga ai ma atonu tatou te le iloa mamao lava lea aso.O le galuega atoa o le a le maeʻa seʻia oʻo i le amataga o le 2024, ae matou te faʻamoemoe e mafai ona fiafia i le mataʻina o vaʻa muamua e ui atu i le va i se taimi vave ia Aukuso.


Taimi meli: Iul-26-2023
Va'aiga: 11 Va'aiga