• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

LA'INA O LE SUAUAU oneone - VAAIGA I LE 2030 MA L'A'I

O le au suau'u suauu a Alberta na gaosia se faamaumauga 1.6 miliona bbl / aso o le bitumen i le 2022, faaluaina le averesi o le 2009. O le tuputupu aʻe i le gaosiga e tusa ma le 10% i le tausaga i le luasefulu tausaga talu ai, e ui lava o nai tausaga ua tuanaʻi ua sili atu ona fesuisuiai ona o le leai o se mea. ole avanoa ole paipa, fa'atonuga fa'aitiitia ma le fa'ama'i ole COVID-19.

Ae o le ā le lumanaʻi mo le laʻuina o oneone?E le pei o nofoaga i totonu, o maina fou e manaʻomia le faʻatagaina a le feterale, lea e mafai ona umi ma le mautinoa.Fa'atasi ai ma le fa'aputuga o le kaponi ma le fa'amoemoe e o'o atu i le 2050, e foliga mai e le o toe iai ni poloketi fou e tu'uina atu mo le fa'atagaga a le feterale i se taimi lata mai.

Ae ui i lea, e le o mea uma e leiloa, ona o loʻo i ai le tele o faʻalautelega ma faʻataʻotoga faʻapipiʻi galuega ua uma ona faʻatagaina.

Ata+2023-06-02+i+18.24.57

GALUEGA SUIA I MINE
O le tele o maina o lo'o i ai nei e tatau ona fa'aumatia i nai tausaga o lumana'i.O Horizon ma Mildred Lake's North Mine ua fa'atulaga e amata fa'amuta galuega i se taimi lata mai, ma ua fa'amaonia uma e i la'ua fuafuaga e sui ai la'u ua uma ona fa'atino.
O le Horizon e tatau ona fa'agaoioia galuega eli i Horizon i Saute, sa ta'ua muamua o le lua o Joslyn North, ma o le a siitia atu le Vaituloto o Mildred i le Mildred Lake Extension West (MLX-W) i nai tausaga o lumanai.O mea uma e lua e matua'i si'itia lava mea faigaluega eli, ma o le a le aofia ai ni fale gaosi fou.

O le isi maina e fa'aumatia o le Suncor's Base Plant, lea e tusa ma le 10 tausaga o lo'u ola o totoe.E leai ni fa'atagaga a le Base Mine Extension (BMX), ma talu ai nei na tuai ai e le Suncor fuafuaga e tu'uina atu lana talosaga fa'atonutonu i le 2025, lea e fa'afuase'i le aso o le isi palota a le feterale.E le pei o Horizon South ma MLX-West, o le BMX o le a manaʻomia ni fale gaosi fou, talu ai o le maina o loʻo i le itu i Sisifo o le Vaitafe o Athabasca.

POLOKALE FA'ATA'UINA
O Horizon e iai ni nai poloketi laiti i luga o tusi, e aofia ai faʻaleleia laiti faʻalagolago, se fale fou Froth Togafitiga, ma se fale faʻapipiʻi i totonu (IPEP).E ui e le'o iai se taimi fa'atulagaina mo le fa'amae'aina, ae o poloketi e tolu e mafai ona si'itia galuega faatino ile toeitiiti 100,000 bbl/aso.

Ole Imperial's Kearl Mine e iai fo'i le avanoa e ola ai i totonu ole tapula'a fa'atulafonoina.Fai mai le kamupani o loʻo vaʻavaʻai i le faʻateleina o le gaosiga i le 10%, poʻo le 25,000 bbl / aso, i le 2030. I se taimi lata mai, o loʻo vaʻavaʻai Kearl i le faʻaleleia o le bitumen e ala i le faʻaopoopoina o le tele o le gafatia.

IMG_1420

FA'AULUA'IGA O LE FA'AVAE NUU
E tolu fa'aopoopoga tetele ua mae'a fa'atulafonoina mai le feterale.

Syncrude's Aurora South na faʻamaonia e avea o se vaega o le Aurora Project i le 1990s.Aurora na faʻamaonia muamua mo le 430,000 bbl / aso i vaega e fa - lua i Aurora North, ma le lua i Aurora South.Aurora North o loʻo i ai le gafatia faʻapipiʻiina o le 225,000 bbl / aso, ma tuʻu ai le "nofoaga faʻatonutonu" mo le isi 200,000 bbl / aso i Aurora South.Ae ui i lea, o lenei mea e manaʻomia ai se faʻalauteleina tele o le Mildred Lake faʻaleleia, lea e le mafai ona tupu.Fai mai le kamupani o Aurora South o le a atiaʻe pe a uma le MLX, lea e faʻamoemoe e tusa ma le 2040.

Albian Sands e lua foi vaega e le'i atia'e o le fa'alauteleina i Jackpine.Na fa'atagaina le Jackpine Mine mo nofoaafi e lua, ae na'o le Train 1 na mae'a.Na maua fo'i e le sa avea muamua ma fa'agaioiga o Shell Canada fa'atagaga mo se fale gaosi oloa e 100,000 bbl/aso i le Jackpine Expansion Mine, lea e tu tonu i matu o le lisi o Jackpine o lo'o iai.

Ae ui i lea, o Albian Sands o loʻo faʻaogaina mines o loʻo i ai le gafatia faʻapipiʻi o le 340,000 bbl / aso, e fetaui tonu ma le Scotford Upgrader.So'o se fa'alautelega o maina e mana'omia le fa'alauteleina o le fa'aleleia, po'o le atina'e e maua ai se ma'a fa'atau.

FA'ATAUINA UMA
E 1.8 miliona bbl/aso, 200,000 bbl/aso i luga a'e o le tausaga talu ai.O fuala'au 'aina maualalo lena, e fai ma sui o le avanoa mo le fa'aleleia ua uma ona fa'amaonia ma fa'atutu.

Fa'atasi ai ma fuafuaga fa'alautele ua mae'a ona fa'atinoina, o le gaosiga o le bitumen e fa'atatau i le 1.9 miliona bbl/aso ile 2030.

O Punaoa Faalenatura a Kanata o loʻo i ai le isi 200,000 bbl / aso o le "potu avanoa" i Albian, lea e mafai ona vaʻaia le malamalama o le ao i lalo o le auala.Ae ui i lea, e manaʻomia uma tau suauʻu malosi, ma sili atu le manino i tulafono kaponi i le lumanaʻi.

IMG_1422


Taimi meli: Iuni-06-2023
Va'aiga: 14 Va'aiga