• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

Ua maua e le Maritime Constructions le $70M konekarate eli e puipui ai uafu i WA

O va'a fa'atauva'a ma fa'afiafiaga a Ausetalia i Sisifo o le a fa'amanuiaina mai le fa'ailogaina o se konekalate eli mo se taimi umi e fa'amautinoa ai le loloto o le folauga saogalemu i uafu va'a ma isi nofoaga autu o va'a i le Setete atoa.

I le mae'a ai o le fa'atauga a le Matagaluega o Fela'uaiga (DoT), ua fa'amanuiaina ai le kamupani faufale o le gataifale ma le su'eina o le Maritime Constructions Pty Ltd se tasi o konekarate tele ma umi a le DoT.

“O se tasi lea o konekarate sili ma umi e tuuina atu e le Matagaluega o Felauaiga, ma o galuega faatino e matua taua tele mo le faatumauina o a tatou pisinisi tau gataifale ma turisi,” o le faamatalaga lea a le Minisita o Felauaiga Rita Saffioti.

O le konekarate e oo atu i le $70 miliona, o le a mafai ai ona faatino e le kamupani galuega mo le umi e 6 tausaga, ma le avanoa e toe faaopoopo ai le konekarate mo le isi 4 tausaga.

Faufale-Tagatai-maua-70M-konekarate

O le kamupani a Ausetalia i Saute o loʻo iai lona nofoaga i Fremantle o le a nafa ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o fale e 38 a le Setete.O le pasiaina o le oneone i tausaga ta'itasi i faitotoa o Dawesville ma Mandurah o le sami, lea e fa'ainisinia ai le oneone e fa'ata'ita'i i le gataifale ma maua ai le folauga saogalemu, o le a fa'atinoina fo'i e le kamupani.

“Ose konekarate taua lea o le a vaaia ai le faia o se sao taua o le Maritime Constructions e fesoasoani ai i le DoT ina ia tausia le saogalemu o tagata i luga o le vai ma saunia nofoaga lelei tau gataifale e faʻamalosia ai se faʻalapotopotoga olaola i WA,” o le faʻaopoopo mai lea a Saffioti.

O le konekarate umi o loʻo iai foʻi le faʻaauauina o le tautua ma le faʻatulagaina o penefiti mo le polokalame faʻaleleia a le DoT, faʻatasi ai ma le faʻaleleia o tau ma le konekarate e faʻamoemoe e faʻamaeʻaina i le va o le valu ma le 10 poloketi i tausaga taʻitasi.


Taimi meli: Oke-24-2022
Va'aiga: 28 Va'aiga