• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

Jan De Nul fa'apotopotoina va'alele se valu mo le galuega Payra

O Bangladesh o loʻo alu i lona lima sefulu tausaga.O tausaga uma i le aso 16 o Tesema, e faamanatu ai e Bangladesh lona tutoatasi.E tele naua tupe a le malo i le tuputupu a’e o le atunuu ina ia mafai ai ona tapunia le va o le tamaoaiga i se taimi vave.O le fausiaina o uafu o le sami o se filifiliga manino.

I tafatafa o uafu e lua o loʻo i ai nei Mongla ma Chittagong, ua oʻo i le taimi e fausia ai se uafu lona tolu o le sami: Payra, o se uafu na fausia mai le amataga e faʻateleina ai le manaʻomia o le taulaga faʻapea foi ma le faʻatagaina o vaʻa tetele e vili atu i le nofoaga, e faʻateʻaina ai le manaʻomia o le felauaiga i le fale. isi uafu e pei o Sigapoa ma Colombo.

O le sami Bengali o loʻo fausia le auala e ulufale atu ai i lenei uafu fou mai le eleele, Jan De Nul le auala ulufale mai le sami.

"Matou te faʻapipiʻiina se vaega o mea faʻapipiʻi i luga o le eleele mo le atinaʻeina o nofoaga i le lumanaʻi.Mo lenei mea, matou te faʻapotopotoina le aofaʻi o vaʻa vaʻavaʻa e valu, tele kilomita o fanua-, goto-ma paipa opeopea ma se vaʻa o vaʻa laiti e lagolago ai galuega, "o le tala lea a Jan De Nul.

O le uafu o lo'o fa'atumulia i le oneone lea o le a fausia mulimuli ane ai nofoaga.O le vaega e aofia ai le 110 ha.

jande

O le auala e ulufale ai e 75 kilomita le umi ma e oo atu i le 55 kilomita i le sami, e faalagolago i le sone sa'o, faalolotoina e ala i le tipi suction dredgers (CSDs) po o trailing suction hopper dredgers (TSHDs).

E lafoa'i atili e le u'u le oneone i fafo i le sami pe fa'apipi'i i luga o le lau'ele'ele i le nofoaga e lafoa'i ai.

O tipi uma e fesoʻotaʻi i se laina faʻafefe e oʻo atu i le 2.5 kilomita le umi, lea e momoli atu ai mea faʻafefe i le nofoaga saʻo e lafoai ai i luga o le sami.

O CSD o va'a eli e le tumau.A o'o loa i le nofoaga sa'o eli ai, e lua taula e tu'u i lalo, ma o'o atu ai se spud i le pito i lalo o le sami e fa'amautu ai le tulaga sa'o.

I le taimi o galuega eli, e vili le ulu tipi i luga o le fola o le sami mai le tasi taula i le isi taula.

Afai e le toe mafai e tulaga o le tau ona tuʻu i lalo le spud, ma o lea e le mafai ai ona toe faʻaauau le suʻeina, e sii i luga le spud, ma tuʻu i lalo le taula lona tolu - le mea e taʻua o le afa-taula - ina ia tausia le vaʻa i le nofoaga saʻo. .


Taimi meli: Mati-03-2023
Va'aiga: 20 Va'aiga