• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

FA'ITIO LE SAU'AU MAFAU TOE TOE I LE FA'ATA'U FA'ATA'U A'O TOE FA'AMU PIPIILA.

O le suau'u mamafa a Alberta, Western Canadian Select (WCS), na fa'ai'u le vaiaso i lalo ole US$50 i le paelo mo le taimi muamua talu mai le fa'ai'uga o le tausaga talu ai.Ole maualalo ole 2022 fou o loʻo tuʻuaia i se vaega i le faʻaititia o tau ole suauʻu lautele, ae tele lava ona o le faʻalauteleina o le suauʻu mamafa a Kanata.

OPEC+ RALLY FIZZLES
O tau o le suauʻu ua faʻasolosolo pa'ū i le afa lona lua o le 2022. O tau na maua sina paʻu i le amataga o Oketopa, ina ua uma ona filifilia le OPEC + e faʻaititia le aofaʻi o gaosiga i le 2 miliona bbl / aso.O le fa'aitiitiga moni na latalata i le 1 miliona bbl/aso ona o le fa'aauau pea o le fa'alavelaveina o sapalai i sui autu o le OPEC.

O faʻailoga o le faʻagesegese o le tamaoaiga o le lalolagi talu mai lena taimi ua soloia ai le tele o na tupe maua.Na fa'ai'u e le WTI le vaiaso i le US$76 i le paelo, mai lalo ifo o le US$120 ia Iuni.O lea ua fai mai le OPEC o loʻo vaʻaia le sili atu o le maketi i le kuata lona fa, ma e ono le mafai ona faʻatupuina le quota i le latou fonotaga o loʻo loma nei Tesema 4.
Dily-suauu-tau

 

O LE WCS PA'U
E ui o fa'ailoga leaga uma o lo'o i lalo mai le maualuga o le amataga o Novema, ua sili atu le mafatia o le WCS nai lo le tele, ona o le fa'alauteleina o lona fa'aitiitiga i le WTI.

Tau suauʻu ma eseesega e foliga mai e sili ona le lelei i le taumalulu, pe a sili ona vaivai le manaoga ole suauʻu.Ae ui i lea, o faʻaitiitiga o lenei tausaga e sili ona lautele talu mai le 2019 faʻatapulaʻaina poloaiga, masalo ona o le toe foʻi mai o le faʻamaʻi i luga o paipa auina atu i fafo.

WTI+VS+WCS

O fesoʻotaʻiga paipa a Western Canada na faʻamaeʻaina le 2021 ma le avanoa e faʻaalu, faʻafetai i le maeʻa o le Enbridge's Line 3 Replacement Project ia Oketopa 2021. TC Energy talu mai lena taimi ua maeʻa le faʻalauteleina o le 50,000 bbl / aso o lana paipa Keystone lea ua faʻaopoopoina avanoa.E tusa ma le 4.0 miliona bbl/aso le gafatia e auina atu i fafo, e le aofia ai oloa mama.

E ui ina ua mou atu le iila o felauaiga o nofoaafi, ae e tusa ma le 125,000 bb/aso o oloa auina atu i fafo, e laititi lava se suiga mai le averesi o le tausaga talu ai.

Ata+2022-11-26+i+11.23.00

O LE A LE MEA UA SUIA?

O lenei tausaga na faʻamaonia le pisi tele mo le tausiga o le suauu oneone, o se vaega ona o le tolopoina o tapunia i le taimi o le faʻamaʻi.Mo le tele o le 2022, Enbridge's Mainline, lea o loʻo feaveaʻi pe tusa ma le lua vaetolu o oloa faʻatau atu a Kanata, sa faʻagaioia i lalo ifo o le malosi ona o le paʻu o le sapalai.

Ae o lena tulaga ua suia talu mai lena taimi, ma ua matua faateleina le gaosiga i le kuata lona fa.O le gaosiga o le bitumen aemaise lava, lea e toetoe lava o faʻatau atu uma i le US, e faʻamoemoe e alu ese mai le 2022 i se faʻamaumauga fou maualuga.O le sapalai o le Dilbit ua valoia e oo atu i le 300,000 bbl/aso maualuga i le masina nei o Tesema pe a faatusatusa i le taimi lava e tasi i le tausaga talu ai, ina ua na o le US$15 i le paelo le pa’u a le WCS.

Fai mai Enbridge o le Mainline o le a vaevaeina ia Tesema, o lona uiga e manaʻomia nisi tagata gaosi oloa e suʻe ni isi mea.O le laina autu o lo'o i ai le gafatia e auina atu i fafo o le 3.1 miliona bbl/aso, e tusa ma le 2.3 miliona bbl/aso o lo'o fa'aagaga mo le au fa'atau suau'u mamafa.

E la'ititi la'ititi fa'aletonu o le tausiga o lo'o fuafuaina i le tausaga fou, o lona uiga o le 2023 o le a avea ma se isi tausaga fa'amaumau mo oneone suauu.Ole Trans Mountain Expansion Project o le a le fa'atinoina se'ia o'o i le kuata lona fa, lea e ono tu'uina atu ai le tele o na paelo fa'aopoopo i tane teu, po'o luga o nofoaafi.

Fa'asa ai so'o se fa'alavelave tele i le suau'u oneone, po'o le toe fo'i mai o le fa'aitiitiga o quota, o auala uma e fa'asino i le fa'aitiitiga lautele i le 2023.


Taimi meli: Nov-29-2022
Va'aiga: 25 Va'aiga