• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

Fa'atalanoaga fa'apitoa ma le Ta'ita'ifono o le DCIL: Taulai atu i le fa'atupulaia o pisinisi fou

Dredging Corporation of India Ltd (DCIL) Managing Director and Chief Executive Officer, Prof. Dr. GYV Victor, na faamalolo lē tumau mai ona tiute i le lua vaiaso talu ai, e faatali ai taualumaga o amio pulea.

O le poloaiga na tuuina atu e le Taitaifono o le DCIL, Mr. Shri K. Rama Mohana Rao.

E tusa ai ma se faʻamatalaga aloaia a le kamupani, na faia e Mr. Victor ni faʻamatalaga sese e lagolago ai lona poto masani i lana talosaga ma pepa lagolago i le taimi o lana filifiliga.

E tusa ai ma lenei mea, ma le tele o isi mataupu e fesoʻotaʻi, na matou maua ai le Taʻitaʻifono o le DCIL ma Visakhapatnam Port Trust (VPT), ​​Shri K Rama Mohana Rao, e suʻesuʻe atili e uiga i atinaʻe lata mai i totonu o le sauʻai o Initia.

Initia-1024x598

DT: Faamolemole ta'u mai ia i matou nisi mea e uiga i le tagata fou i lau kamupani?

Shri K. Rama Mohana Rao: Capt. S. Divakar, Pule Sili Sili, o ia lea na ia tauaveina le pule faaopoopo o le Pule Sili ma le Ofisa Sili o Pulega o le DCIL, na amata lana galuega i le kamupani o se cadet i le 1987 ma tautua i luga o vaa dredgers i. tulaga eseese mo le tusa ma le 22 tausaga.

O le mauaina o le poto ma le poto masani i galuega atoatoa o ituaiga eseese o dredgers, na ia galue ai mo le tusa ma le 12 tausaga i le tulaga sinia pulega.

I le galue ai mo le 34 tausaga i luga o va'a va'alele fa'apea fo'i i uta i luga o tulaga fa'apitoa, na ia maua ai le tomai fa'apitoa i fa'agaioiga e lua fa'apea ma tulaga fa'atekonolosi fa'atau pisinisi.

DT: O a la'asaga o lo'o e fuafua e fai e toe maua ai le fa'atuatuaga a au tagata fa'atau?

Shri K. Rama Mohana Rao: O le DCIL o lo'o i le vaega o auaunaga ma o laasaga na faia i le 10 aso talu ai na fesoasoani i le toe fa'afo'i mai o le malosi na leiloa i DCIL ma manumalo ai i le talitonuga ma le fa'atuatuaina oa tatou tagata fa'atau.

E le gata i lea, ou te fia faaopoopo atu iinei e faapea o fonotaga iloiloga masani sa faia e mataʻituina ma faʻaleleia le faʻatinoina o le au dredgers 24/7 ma o loʻo i ai se maelega fou i le va o tagata faigaluega o loʻo manaʻo nei e faia se vaega taua o lenei suiga o aganuʻu galuega i le faʻatulagaina. Faiga Fa'avae Autasi Fou a le DCIL e ala ile faigaluega ile ono aso ole vaiaso.

DT: O le matou au faitau e fia suʻesuʻe atili e uiga i fesuiaiga o maketi o le DCIL sea i nai masina talu ai?

Shri K. Rama Mohana Rao: Ou te fiafia e faailoa atu ua uma le le mautonu ma ua toe malosi le DCIL ma ua avea nei ma pisinisi e pei ona masani ai i totonu o le faalapotopotoga.

O laasaga lelei na faia i le 10 aso talu ai ua toe maua ai le talitonuga o le aufaipisinisi i le DCIL.

O le sea a le kamupani sa fefaatauai e tusa ma le Rs 250 ($3.13) faaopoopo i le amataga o lenei masina ua siitia i le Rs 272 ($3.4).

O le faʻamaoniga lea o faʻavae DCI e malosi tele ma o lea ua i ai le DCI i luga o le faʻatupulaia o le ala.

ata DCIL
DT: O a ni au fuafuaga e foia ai le si'itia o le tau o le suauu i masina ua tuana'i lea ua matua afaina ai tupe faasili ole DCIL?

Shri K. Rama Mohana Rao: I le DCIL aofaiga o tupe maua, o le tupe alu i le suauu e tusa ma le 40% ma talu ai nei ona o le tele o le siʻitia o tau o le suauu i le lalolagi atoa, na ou talosagaina ai le Matagaluega mo se teuteuga i le fesuiaiga o suauu ma Taulaga tetele uma.

O le a fesoasoani tele lea i le kamupani e toe totogi ai le si'itia o le suauu i le taimi nei e aunoa ma le afaina ai o le suauu.

DT: Matou te malamalama o le tulaga faʻaletupe o loʻo iai nei a le DCIL e matua faigata lava.O a ni faiga e te faia mo le vave toe fa'aleleia o le mautu tau tupe a le DCIL?

Shri K. Rama Mohana Rao: Ua uma ona ou faia ni laasaga vave e faaleleia ai le mautu tau tupe i le DCIL.

Ou te fiafia e taʻu atu i lau au faitau ua malilie le Visakhapatnam Port Trust ma le Paradip Port Trust e tuʻuina atu le Rs 50 Crore ($ 6.25 miliona) taʻitasi i le DCIL i se tulaga o le galue agai i luma, ae o le New Mangalore Port Authority ma Deendayal Port Authority e mafai foi ona malilie e faʻaopoopo le Rs 100 Crore ($12.5 miliona) ta'ito'atasi e faigaluega i luma i DCIL.


Taimi meli: Aukuso-09-2022
Va'aiga: 39 Va'aiga