• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

O Dredge Dubuque e tali atu i le galuega talaʻi taua i luga o le Vaitafe Ulaula

O le cutter suction dredger (CSD) Dubuque na tuua le Vicksburg Harbour i le vaiaso talu ai mo se misiona taua tele i luga o le Red River e tali atu ai i tulaga maualalo o le vai.

O tulaga lamala i totonu o le Vanu o le Vaitafe o le Misisipi ua mafua ai le maualalo o le vai i le pito i lalo o le Vaitafe o Mississippi ma ona auvai.Aemaise lava, o nofoaga faʻalavelave na lipotia i tafatafa o Lindy C. Boggs Lock ma Dam 1.

O lo'o i luga o le Vaitafe Ulaula i le maila 43.8 pe tusa ma le 11 maila i matu o Marksville, Louisiana, o le loka muamua lea ma le vai i luga o le Vaitafe Ulaula ma se vaega o le J. Bennett Johnston (JBJ) Waterway system.

csdd

O le Dubuque na faʻapipiʻiina e tausia le 9-ft navigation channel e ala i le tosoina o vaega o le faʻateleina o le palapala lea na aliaʻe talu ai nei ona o le faʻafefe.

Fai mai le kamupani Dubuque o Charlie Hansford: “Ua toeititi lava taofi atoa le toso toso, o lea ua matou tipiina ai nofoaga maualuluga ina ia mafai ai ona ui atu pea vaa uta.”

O a'afiaga autu i le alamanuia tau folauga e aofia ai tapula'a o uta ma fa'ata'ita'iga o va'a, tuai ona tapuni le alavai i le taimi o galuega eli po'o le fa'avaeina, ma le leai o se avanoa i nisi uafu.

O le Dubuque, e lauiloa foi o le "Ugly Betty" e lana auvaa, o se ituaiga tipi tipi o dredge.

csd

O lo'o fa'aauupegaina i se meafaigaluega tipi e ta'amilomilo e fa'amama ma aveese mai ai le palapala mai le alā folau ona fa'asusu lea i totonu o se paipa 12" le lautele ma lafo i se vaega loloto o le alāvai e manatu le au su'esu'e e talafeagai.

O lana auvaa e aofia ai se tagata faʻatautaia, se inisinia tiso, deckhands, ma se crane operator ma o loʻo faʻatasi ma ni vaʻa tetele se lua, o le Evie Kate ma le Clinton.


Taimi meli: Nov-28-2022
Va'aiga: 25 Va'aiga