• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

Damen e momoli atu le DOP Dredger i Mozambique

O le va’alele e igoa ia Estoril na tu’uina atu i lona pule i se sauniga fa’apitoa i le vaiaso na te’a nei.

Fa'apipi'i i se pamu ta'uta'ua a Damen submersible DOP dredge, o le modular dredger o le a tu i le Taulaga o Beira, lea o le a fa'atino ai galuega fa'aleleia e fa'amautinoa ai le avanoa mo va'a tetele.

Na mamanuina ma fausia e Damen le va'a e tusa ai ma fa'amatalaga a EMODRAGA.I le 15 m le umi ma le 7 m le lautele, o le DOP Dredger e mafai ona tuʻu i lalo ma faigofie ona feaveaʻi e loli, e oʻo lava i nofoaga mamao.

E le gata i lea, e mafai ona vave toe fa'apipi'i ona o le mamanu o le plug 'n play ma le mamafa o le iunite.

damen1-1024x636

Fa'aauupegaina i se ulu suction fesoasoani i le vai, o le a mafai ona o'o atu le pamu fa'afefiloi maualuga i le taimi o ana galuega fa'alelei, pamu pe tusa ma le 800 m3/h.

O le dredger e iai foʻi se faʻataʻitaʻiga faʻatapulaʻa e faʻamautinoa ai le avanoa i le taulaga atoa.

"I le avea ai ma taulaga lona lua o Mozambique, o Beira o se taulaga pisi tele," o le faamamafa lea a Christopher Huvers, Faʻatonu Faʻaitulagi Aferika i Damen Shipyards.

“Ma e fai lava si faigata i vaitafe e lua, o le Buzi ma le Pungwe, e tafe atu i le uafu.Latou te ave le tele o palapala ma i latou, lea e teu i totonu o le uafu.O lenei palapala e mana'omia ai le fa'aleleia faifaipea.I le taimi nei, o lo'o i ai ni tapula'a ogaoga pe a su'e le tai i totonu o le taulaga.

"O le Damen Dredger fou o le a mautinoa le avanoa mo vaʻa fagota i le lotoifale ma o le a mautinoa o le 12 faʻamau o le uafu o loʻo tausia i le loloto manaʻomia.E fa'aaoga fo'i le Estoril e toli ai isi vaitafe i totonu o le atunu'u.”

leaga-1024x627

O le taimi lava na faʻataʻitaʻiina ai i Netherlands, na faʻateʻaina le masini faʻapipiʻi ma ave i le Taulaga o Beira, lea na toe faʻapipiʻi ai i le na o le ono aso.


Taimi meli: Iuni-30-2022
Va'aiga: 39 Va'aiga