• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

O le CSD NAVUA e amatalia galuega eli ai le Vaitafe o Mooloolah

Ua fa'ailoa mai e le Coast Guard Mooloolaba, Kuiniselani, Ausetalia, i le aso nei, ua taunu'u le va'a dredge CSD NAVUA i le faitoto'a e amata ai galuega eli.

CSD-NAVUA-e-amata-Mooloolah-River-dredging-operations

E tusa ai ma le Coast Guard, o le suʻesuʻega lata mai o le vaitafe o Mooloolah ma lona pa i le gataifale na faʻaalia ai o le auala e ulufale atu ai e masani lava ona loloto e sili atu i le 2.5 mita le loloto o le mamanu i le Lowest Astronomical Tide.

Peita'i, o lo'o fa'asolo mai le pito i sasa'e i le itu i sisifo i le vaega mumu o le alavai e ulufale atu ai ma e itiiti ifo i le 2.3 mita le loloto.

Na faaopoopo foi e le Coast Guard o le CSD Navua o loo i luga o le nofoaga ma o le a faia galuega eliina, pe a tusa ai ma le tau.

O le uafu o Mooloolaba ma puipui e ulufale atu ai na fausia i le faaiuga o le 1960's.Talu mai lena taimi, o fa'alavelave fa'afefe oneone na tutupu i lea taimi ma lea taimi i le alavai ulufale.

I aso ua tuanaʻi, e seasea faia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tupu i nai tausaga uma, ma vaeluaga o le 3-5 tausaga pe sili atu.I le 10-15 tausaga ua tuana'i, ua fa'atupu soo.

O le fa'alavelave fa'ato'a lata mai, lea na faia mai ia Fepuari 2022 ia Iuni 2022, na mana'omia ai le fa'asolosolo fa'asolosolo ma e iai sona a'afiaga tele i le fa'aogaina o folauga.

O le konekarate a le Sunshine Coast i le lotoifale, Hall Contracting, o lo'o fa'akonekarate i le taimi nei e va'ai le alavai.


Taimi meli: Oke-10-2023
Va'aiga: 10 Va'aiga