• Sasa'e Dredging
  • Sasa'e Dredging

O le vaituloto o Bachman ua mae'a

Dallas Water Utilities (DWU) fai mai ua maeʻa le suʻeina o le Vaituloto o Bachman.

vaitu-2

 

Ua toe fa'afo'isia le vaituloto i le loloto o fa'afiafiaga ma 'ave'esea ai “motu o le palapala” ma otaota i totonu o le vaituloto.O le vaituloto ua tatala atoa nei i tagata lautele ma tagata alo, tagata taʻavale, ma isi tagata faʻaoga e fiafia i le vaituloto e aunoa ma ni faʻatapulaʻaina, o le tala lea a le Aai o Dallas.

Na amata galuega eli i le amataga o le 2022, e aveese ai palapala ma lapisi na ulu atu i le vaituloto mai Bachman Creek ma nofoaga lata ane.

O le konekarate, Renda Environmental, na faʻaaogaina se vaʻa e pamu ai le palapala i se nofoaga i fafo atu o le nofoaga, lea na faʻafefe ai le lapisi e uta ai le palapala i luga o loli mo le lafoai i fafo.

Na mafai e le konekarate ona aveese le 154,441 kupita iata o le palapala ma le 3,125 tone o lapisi mai le vaituloto, ma mafua ai le faʻaleleia atili o le vai, nofoaga vai ma le toe faʻaleleia o le vaituloto i tulaga faʻafiafia.

O le isi vaega o le fa'aleleia o le a aofia ai le toe fa'aleleia o le fa'atanoa o le Bachman ma le alavai e fa'atatau i fa'atonuga o lologa fa'atasi ai ma fautuaga fa'avae ma mautu.

Fai mai le Aai, o nei faʻaleleia o le a mautinoa ai le saogalemu o le faatanoa ma le tausisia o tulafono faatonutonu, faʻaitiitia le lamatiaga o lologa, ma faʻatagaina tagata e fiafia i le vaituloto mo tausaga a sau.


Taimi meli: Iuni-15-2023
Va'aiga: 14 Va'aiga